Curaçao

In het zuiden van de Caribische zee, in de Atlantische oceaan ligt Curaçao. Curaçao is een van de Nederlandse Antillen, naast Bonaire, Saba, St. Eustatius en St. Maarten. Het 64 kilometer lange eiland is met een breedte van maximaal 14 kilometer het grootste eiland van de Antillen. De oppervlakte bedraagt 444km². Curaçao ligt op 90 kilometer ten noorden van Venezuela en slechts 12º verwijderd van de evenaar.

Klimaat

Doordat Curaçao dichtbij de evenaar ligt, is het klimaat het hele jaar door warm en zonnig. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 28 en 32 graden maar door de altijd waaiende noordoostelijk passaat wind, voelt de temperatuur prima aan en is het zelden benauwd. Curaçao ligt net buiten het orkaangebied. In het regenseizoen van september/november zijn er meestal in de ochtenden korte hevige regenbuien , die dan afgewisseld worden met zonnig weer overdag.
Voor een gedetailleerd overzicht van de weersverwachting voor de komende dagen zie hier.

Bevolking

Curaçao is een prima voorbeeld van een multiculturele samenleving. Het eiland heeft zo’n 150.000 bewoners en 40 nationaliteiten. Deze mix van nationaliteit vindt u terug in onder andere de architectuur, de verschillende keukens en de muziek ( samba, salsa, merengue) De bewoners van Curaçao zijn vriendelijk en hartelijke mensen, die u van uw vakantie kunnen laten genieten. Vrijwel iedereen spreekt Nederlands, Engels en Papiamentu.

Willemstad

Willemstad is naast de hoofdstad van Curaçao tevens de hoofdstad van de Nederlandse Antillen. Het is een charmante kleurrijke stad. De architectuur is een tropische vorm van de Hollandse bouwstijl, met alle pastelkleuren die maar te bedenken zijn. Deze kleuren zijn op de gebouwen aangebracht in 1817, omdat Vice-admiraal Albert Kikkert hoofdpijn kreeg van alle witte in de zon blakende huizen. Van de vele shoppingcentra op het eiland is Punda wel de belangrijkste. U vindt hier tal van juwelierszaken, souvenirshops en in de nauwe steegjes een overvloed aan kledingwinkeltjes.

Vanuit Punda kunt u wandelen over de Koningin Emmabrug (ook wel pontjesbrug genoemd) naar Otrobanda. (‘de andere kant’ in Papiaments). Deze brug bestaat uit 16 pontons en wordt per dag meer dan 30 keer geopend voor in- en uitvarende boten en cruiseschepen. Wanneer de brug open is worden de voetgangers per boot naar de overkant gebracht. Aan de kade vindt u terrasjes waar u kunt genieten van het aanzicht als er een cruiseschip binnen komt varen.

Het eerste gedeelte van Otrobanda is geheel gerenoveerd. Het wordt gekenmerkt door kleine huisjes en steegjes. In het gerenoveerde gedeelte vindt u Kura Hulanda. Dit is een hotel maar tevens een leuk parkje om eens doorheen te wandelen en er bevindt zich het slavenmuseum.

Naast de stranden

De stranden en de prachtige blauwe zee zijn erg belangrijk voor Curaçao. Het zijn de trekpleisters van het eiland. Curaçao beschikt over diverse witte stranden en baaitjes. Onder de zeespiegel is nog een fantastisch onderwaterwereld die u kunt ervaren door te gaan snorkelen of duiken. Curaçao staat bekend onder de duikers als een van de plekken met het meest heldere water en makkelijk toegankelijke duikplekken.

Maar Curaçao heeft meer te bieden dan alleen stranden en de onderwaterwereld. Voor degene die sportief aangelegd zijn, zijn er mogelijkheden zoals tennis, mountainbiken, paardrijden, zeilen, surfen, golf, kanovaren, vissen en karten.

Bent u meer een natuurliefhebber? Ook dan zijn er verschillende interessante plekken om te bezoeken. Te denken valt aan Hofi Josi, met een 300 jaar oude boom, de struisvogelfarm, de Aloë plantage,de grotten van Hato en natuurlijk het Christoffel Park.

Ook op Cultureel gebied heeft Curaçao veel te bieden. U kunt het Maritiem Museum Curaçao bezoeken .Het museum geeft een homage aan de rijke maritieme geschiedenis van Curaçao. Wat denkt u van een wandeling door de historische binnenstad van Willemstad.

Verder zijn er vele historisch landhuizen te bezoeken en rijke historie.

Klik hier voor een overzicht van bezienswaardigheden

De meest populaire attractie op het eiland is het Curaçao Seaquarium. Hier vindt u vele dieren uit de onderwaterwereld rond Curaçao. Zo zijn er pijlstaartroggen, haaien, zeeschildpadden maar ook pelikanen, flamingo’s en zeeleeuwen te zien. De hoofdattractie van het Seaquarium is toch wel de Dolphin Academy. Hier geven de dolfijnen mooie shows voor u en u heeft zelfs de mogelijkheid om met ze te zwemmen.

Wat zeker ook de moeite waard is om te ondernemen wanneer u op Curaçao bent, is een trip per boot te maken naar het eilandje Klein Curaçao. Naast het bounty-achtige strand, heeft u grote kans dat u kunt snorkelen met zeeschildpadden. Er zijn verschillende boottrips mogelijk naar het eiland.